AZ KOVO: Specialista na řezání vodním paprskem Zlín

Napsal Dalibor Vachta. Posted in Průmysl.

Řezání vodním paprskem je unikátní a zcela moderní technologie, která umožňuje řezání různých, dokonce i složitých tvarů v široké škále materiálů. Při řezání za studena mohou mít materiály téměř jakýkoli tvar, což se zdá být největší výhodou této technologie řezání.

 

Jaké typy průmyslu potřebují odsávání?

Napsal Dalibor Vachta. Posted in Průmysl.

Na průmyslové odsávání byste nikdy neměli zapomínat, pokud chcete ochránit jak průmyslový objekt, tak lidi, kteří v něm pracují. Pořízením toho správného odsávacího stroje zajistíte snadnější údržbu pracvoního prostoru a zlepšíte zdravotní podmínky svých zaměstnanců. Výběr zařízení ale není jen tak. Musíte myslet na to, jaký typ zplodin chcete odsávat a jaká je hlavní činnost vašeho objektu. Znalost této základní věci vám potom usnadní rozhodování při pořizování a hodně pomůže výrobci nebo dodavateli, který pro vás bude vaše odsávání zařizovat.

Hydraulické hadice - co je tvoří?

Napsal Dalibor Vachta. Posted in Průmysl.

Hydraulický průmysl není něco, co by plnilo stránky novin a nedalo spát lidem, kteří přemýšlejí nad předmětem jejich podnikání. Kdo však do této řeky vstoupil, zjistil, že jen takové "obyčejné" hydraulické hadice jsou věda. Pro přepravu různých typů kapalin existuje mnoho typů hydraulických hadic. Navíc jsou z takových materiálů, které snášejí extrémní zatížení. Ty nejlepší jsou schopny pracovat s teplotou dosahující až 125 stupňů. A čím je taková hydraulická hadice tvořena? Duší, které je nejčastěji ze syntetické pryže, výztuží, a obalem, který ji chrání proti poškození i teplotě. Hydraulické systémy jsou věda!

Druhy agregátů

Napsal Dalibor Vachta. Posted in Průmysl.

Podle slovníku cizích slov má slovo agregát význam ve spojení, propojení či seskupení. Pochází z latinského ad-gregare, tzn. shromáždit, doslova připojit ke stádu. Slovo agregát má samozřejmě více významů v různých odvětvích, jako jsou technika, biologie, ekonomie, zemědělství atd. My se zaměříme zejména na ty technické agregáty, kde je potřeba zmínit soustrojí. To je skupina dvou nebo více strojů či zařízení spojených v jeden celek. Agregáty vlastně pracují s energií. V energetice je agregát spotřebič energie tzn. zařízení, které energii přeměňuje, zušlechťuje nebo obecně transformuje. Nakonec zařízení na výrobu elektrické energie pomocí spalovacího motoru - to jsou hydraulické agregáty. A takové agregáty jsou doménou firmy Hydrocom Brno, která čerpá letité zkušenosti z Německa a pod ní také patří známý MHI Servis!